Bij het aanvragen van een financiering wordt er een BKR-toetsing gedaan. Als u van tevoren weet dat u niet in staat bent een auto te leasen zou u het ook niet moeten proberen. Het kan er nadelig voor u zijn. U kan zelfs een negatieve BKR-registratie achter uw naam krijgen.

Heeft u een BKR-registratie?

Heeft u in het verleden een betaalachterstand gehad en heeft u daar misschien wel zonder dat u dat wist een BKR-registratie door gekregen is dit erg vervelend. Dit kan leiden tot het niet kunnen verkrijgen van een apotheek of zoiets dergelijks. Met het leasen van een auto kan het ook erg vervelend in de weg zitten. Met een BKR-registratie een auto leasen wordt erg lastig. Het is daarom handig om de BKR weg te halen. Zodat u weer alles kan.

Weg met BKR

Bent u tegenwoordig financieel stabiel? En zou u de BKR-registratie achter u naam graag weg willen hebben? Dan zou u eens om de tafel moeten gaan met een bedrijf die gespecialiseerd is in het weghalen van zulke registraties. Zij kunnen voor u terechte en onterechte registraties verwijderen. Er blijft helaas altijd een kans dat dit niet lukt. De meeste keren lukt het wel.

Huurkoopauto zonder BKR

Er zijn zeker leasemaatschappijen die dit voor u mogelijk maken. Het is belangrijk dat vooraf goed te controleren. Dit kan u in de voorwaarde lezen. Als u het moeilijk kan vinden, kan u altijd nog iemand inhuren die dit voor u uitzoekt. Waar u naar zoekt is dat er wordt aangegeven dat er tijdens de lease geen BKR-registratie wordt gedaan.

Leasen met BKR

Een auto leasen met BKR-registratie is helaas erg lastig te realiseren. Als dit probleem zich voor doet, is het dus erg verstandig om naar een bedrijf te stappen die deze registratie voor u kan verwijderen. Dit verhelp niet alleen het probleem dat u geen auto kan leasen, maar een heleboel problemen. Denkt u bijvoorbeeld aan een hypotheek aanvragen voor en huis wat u graag wilt kopen. Bij simpele dingen, zoals het afsluiten van een abonnement voor een mobiel, kan een BKR-registratie ook in de weg gaan zitten.

Wordt het gehele bedrag geregistreerd?

Als u een auto leaset bestaat de lease uit twee delen. Een financieel deel (waarde van auto) en het service deel (Wegenbelasting, onderhoud van de auto en verzekeringen). Hierbij wordt alleen het financiële bedrag wat u betaald geregistreerd bij het BKR.

Financiële ruimte

Als u bijvoorbeeld veel abonnementen heeft, zijn uw uitgaven hoog. Er is bij het aanvragen van een lease dan minder financiële ruimte. Let daar dus wel op. Als u geen probleem heeft met het maandelijks betalen van al uw kosten, dan is het voor u geen enkel probleem als u een auto leaset. Hier dient u wel de financiële ruimte voor te hebben.