Als jij een nieuwe autoverzekering nodig hebt, dan kun je deze simpelweg verlengen bij je huidige verzekeraar. Dit is gemakkelijk en snel en misschien voelt het voor jou ook vertrouwd. Maar het zal ongetwijfeld niet de goedkoopste optie zijn. Jouw situatie verandert elk jaar en de voorwaarden waarmee je voorheen je contract hebt afgesloten zijn niet hetzelfde als de voorwaarden die je nu mogelijk zou ingeven. En dat betekent dat het goed mogelijk is dat er voor jouw autoverzekering een beter contract wordt aangeboden door een andere verzekeraar. Een vergelijking helpt je om deze te vinden.

Een autoverzekering die aansluit bij je huidige situatie

Hoeveel kilometer reed je jaarlijks toen je je verzekering afsloot? Was je auto toen nog meer waard? Hoeveel claimvrije jaren heb je opgegeven en was je misschien jonger dan 25 jaar? Dit zijn slechts enkele vragen waarvan de antwoorden invloed hebben op de hoogte van de premie van je autoverzekering. Jouw situatie verandert en het is belangrijk dat je contract mee verandert. Alleen dan weet je zeker dat je niet elk jaar te veel betaalt. Door een vergelijking te maken zie je snel hoeveel je bespaart en dat is jaarlijks gemakkelijk een paar tientjes. Genoeg geld om een onvergetelijk dagje uit met je gezin in te plannen.

Bekijk hier de goedkoopste autoverzekering van Nederland!

Wat bieden de verzekeraars jaarlijks?

Ook de verzekeraars gaan met de tijd mee. Zo zijn er verzekeraars die specifiek specialiseren in verzekeringen voor jongeren, in verzekeringen voor speciale auto’s zoals oldtimers, in verzekeringen voor vrouwen, noem maar op. Als jij je nieuwe gegevens invult via de filters van een vergelijkingssite zal je zien dat de verzekeraar die je vorig jaar de beste autoverzekering aanbood jou in deze nieuwe situatie niet meer het beste helpt. Vergelijk jaarlijks en je realiseert je dat overstappen in veel gevallen groot voordeel oplevert.

Wat is de beste vergelijkingssite?

Een goede vergelijkingssite moet aan een aantal voorwaarden voldoen. De belangrijkste daarvan is dat deze onafhankelijk is. Onafhankelijkheid betekent dat je een eerlijke vergelijking uitvoert en dat de autoverzekering die het beste aansluit bij jouw behoeften bovenaan komt te staan. Is de site niet onafhankelijk, dan worden deze resultaten op een commerciële manier gepresenteerd en daar ben jij niet bij gebaat. Een goede vergelijkingssite zal je duidelijk vertellen hoe ze hun geld verdienen en waarom ze onafhankelijk zijn. Zie je deze informatie niet staan, dan is het beter om die site over te slaan.

Een goede dekking is ook belangrijk

Vervolgens is het natuurlijk belangrijk dat je alle opties te zien krijgt. En dat betekent dat je zo veel mogelijk verzekeraars met elkaar vergelijkt. Je weet alleen wat de beste autoverzekering is als je alle opties hebt bekeken. Ga daarom op zoek naar het aantal verzekeraars die bij de vergelijkingssite zijn aangesloten en kies eventueel twee sites uit voor een zo compleet mogelijke vergelijking. Het is niet de bedoeling dat je de beste autoverzekering misloopt omdat je website deze niet heeft getoond. Bespaar jaarlijks een mooi bedrag en maak je autoverzekering weer actueel door een vergelijking te maken.