Besparen op je autoverzekering

Een goede autoverzekering is belangrijk. Je bent dan namelijk verzekerd tegen bijvoorbeeld diefstal, schade of ongevallen. Zo ga je met een fijner gevoel de weg op en zo weet je ook dat mocht er wat gebeuren, je eventuele kosten kunt verhalen bij de verzekeraar. Natuurlijk moet je wel altijd zo voorzichtig en veilig mogelijk deelnamen aan het verkeer, dat staat namelijk voorop! Een autoverzekering is echter niet gratis. Toch zijn er wel manieren om er op te besparen. Welke dat zijn, lees je hieronder!

Tip 1: Bekijk ieder jaar opnieuw

Ieder jaar veranderen er wel een aantal dingen, bijvoorbeeld jouw financiële situatie of de staat van je auto. Maar ook de verzekeringspremies- en voorwaarden. Waarom zou je dan niet ieder jaar opnieuw checken of je huidige verzekering nog wel bij jou past? Wellicht rijd je minder kilometers, rijdt je auto minder goed of heb je veel schadevrije jaren. Elk jaar jouw situatie onder de loep nemen en andere autoverzekeringen vergelijken kan zijn vruchten afwerpen aangezien je er behoorlijk wat mee kunt besparen.

Tip 2: Verhoog je eigen risico

Net zoals in de zorg kun je je eigen risico verhogen. Hierdoor betaal je minder premie, maar betaal je zelf wel eerst een groot gedeelte van de eventuele gemaakte kosten. Bij het verhogen van je eigen risico moet je weer kijken naar je eigen situatie. Bedenk eerst of je het financieel aan kan, stel dan vast of je daadwerkelijk minder kilometers gaat rijden of of je auto ouder is geworden. Is het antwoord op alle drie ‘ja’? Dan is je eigen risico verhogen misschien wel een goede optie voor jou om te besparen op je autoverzekering!

Tip 3: Betaal kleine schades zelf

Je hebt een verzekering dus mocht er wat gebeuren, dan laat je dat gewoon uitbetalen door de verzekeraar. Dat is geen gekke gedachte, maar in sommige gevallen is het toch beter om zelf te betalen. Als het een kleine schade betreft, bijvoorbeeld een kras of een deuk, en de kosten beperkt blijven, dan is het verstandiger om het zelf af te handelen. Bij het claimen van een schade verlies je namelijk je no-claim korting en dit is zonde. Als gevolg stijgt je premie dan weer.

Ben je nog op zoek naar een goede autoverzekering? Vergelijk en bespaar gemakkelijk online!