Dit moet je weten over de onderhoud van jouw eerste auto

Als trotse eigenaar van je eerste auto is het natuurlijk belangrijk om jouw eigen vierwieler in topconditie te behouden. Lees snel verder om meer te weten te komen over handige tips die jou helpen bij het onderhouden van je auto. Deze basiskennis omtrent regelmatig onderhoud verkleint de kans op autopech en zorgt ervoor dat jouw auto in een prima staat verkeert tijdens je reisavonturen!

Het vervangen van de olie

Het verversen van de olie is belangrijk om te voorkomen dat oude olie verandert in slib dat zich vastzet op motoronderdelen, de doorgangen verstopt en de weg van een nieuwe motor benauwt.

Door de olie routinematig te vervangen, geef je dus het beste aan jouw auto! Controleer de olie maandelijks en ververs deze zoals wordt aangegeven in de gebruikershandleiding van jouw auto. Om zelf de olie te verversen, maak kennis met de techniek om vloeistof af te tappen, het juiste oliepeil in te stellen en oude olie af te voeren. Probeer bovendien extra rekening te houden met welke auto-olie het meest geschikt is voor jouw voertuig.

Bandeninspectie

Het controleren van het profiel van de banden en de luchtdruk is belangrijk om een sterke grip op de weg te houden. Bovendien helpt het bij het waarborgen van de comfort van de reis.

Zorg er dus voor om met goede regelmaat te bandenspanning van jouw auto te controleren.  Op deze manier wordt de bandenslijtage verminderd en zal je niet meer benzine verbruiken dan eigenlijk benodigd is. Bij het controleren van de bandenspanning controleren is het van belang om te achterhalen wat de aanbevolen spanning is, ook wel de PSI genoemd. Laat de banden overeenkomstig oppompen of leeglopen.

Schakel de specialist in

Zowel bij het kopen van je eigen voertuig of bij een personenauto leasen, is het van belang om regelmatig naar de automontuur te gaan om de conditie van je auto te controleren. De technicus kan onderhoud uitvoeren dat ervoor kan zorgen dat dure reparaties worden voorkomen. Wanneer je er vroeg bij bent, kan je serieuze problemen in de toekomst vermijden!