Wil je een nieuwe bandenset aanschaffen of hebben je banden een controle nodig, spreek dan eens de monteurs bij de bandenservice bij jou in de buurt aan. Een servicepunt zal namelijk zorgen dat jouw auto zo efficiënt mogelijk de weg op gaat. Immers zijn goede banden de sleutel tot veilig de weg op gaan – en ze mogen ook nog eens bijdragen aan het rijcomfort. 

Wat doet een bandenservice
Vaak de weg op en vele kilometers rijden kunnen de banden beschadigen. Een band kan slijten in profieldiepte en dit zal je minder grip geven. Om dergelijke problemen te vermijden kun je bij een bandenservice terecht voor een controle van de profieldiepte. Mocht deze niet meer goed zijn, zal er eventueel een nieuw loopvlak op de band worden gezet. Indien de band niet meer te redden is, zit je ook voor de aanschaf van nieuwe banden en de montage hiervan goed. De monteur zal je ook advies geven waardoor je de juiste set onder jouw auto zet. Dit betekent meer zekerheid voor jou. Daarnaast zul je er ook terecht kunnen voor reparaties en balanceren. 

Comfort en kwaliteit

Naast verkoop van banden, controles, reparaties en montages kun je bij je servicepunt terecht voor opslag. Verschillende bandenservices in Nederland bieden namelijk ook de optie tot het opslaan van je winter- of zomerbanden. Zo heeft bedrijf P. van Raay een speciaal bandenhotel waar je een kleine vergoeding per seizoen je banden kan laten.