Het elke dag rijden in een benzine- of dieselauto zorgt voor veel C02 uitstoot. Niet per se éen auto maar heel Nederland zorgt voor veel C02 autostoot door het elke dag rijden in een co2 uitstotende auto, bus of ander voertuig. Deze c02 uitstoot is ongeveer 3360 kilo in het jaar per auto. En dit is nog maar een deel van alle c02 uitstoot waar éen persoon de oorzaak van is. Deze uitstoot kan je flink verminderen door het gaan rijden van een elektrische auto. Deze auto’s hebben ongeveer 50 procent minder uitstoot van C02 dan een benzine- of dieselauto. Door elektrisch te gaan rijden ontdek je een groot aantal mogelijkheden en zorg je voor een schoner milieu dan wanneer je door blijft rijden met een benzine- of dieselauto.

Elektrisch rijden goedkoper dan een ander soort brandstof? 

Als je de dieselbrandstof vergelijkt met de elektrische brandstof is de elektrische brandstof per liter acht cent goedkoper dan de diesel. Als je weet dat diesel tanken goedkoper is dan het tanken van benzine is elektrisch rijden dus ook goedkoper dan benzine. Dit zorgt voor een win-win situatie, omdat je minder betaalt voor brandstof en je vervuilt het milieu er weinig tot niet mee. 

Stil rijden en efficiënt rijden

Een elektrische auto rijdt ook heel stil, je kan hem namelijk nauwelijks horen in vergelijking met een auto die een uitlaat heeft. Dit geeft een heerlijk comfort gevoel voor de bestuurder en de inzittende, het geeft een relaxte sfeer en een relaxte sfeer die brengt je op je gemak en kan je veilig op de weg rijden zonder een stressvol gevoel. De wagen rijdt ook heel efficiënt, omdat de motor 90 procent van de elektriciteit kan gebruiken en niet vergaat in het warm houden van de auto zoals bij een motor die op benzine of diesel draait, deze kan maar 30 procent gebruiken van de brandstof die niet verloren gaat in warmte. 

Makkelijk en snel opladen

De auto is makkelijk en snel op te laden bij snelle laadpalen. Je kan zelfs een laadpaal thuis hebben staan waar je de auto kan laten opladen en hoef je niet naar een andere laadpaal die het dichts in de buurt is. Er bestaan ook meerdere apps die je kunnen vertellen waar de publieke laadpalen zijn voor als de elektriciteit bijna op is en je een laadpaal wilt vinden. De snelle laders zijn een stukje hoger geprijsd dan een gewone laadpaal die de auto ook een stuk minder snel laten opladen.

Hybride auto’s en laadpalen

Hybride auto’s zijn verschillend in vergelijking met volledige elektrische auto’s. Hybride auto’s hebben een extra benzine motor die aanslaat als de elektriciteit in de batterij op is en hierdoor kan je nog een aantal kilometers meer rijden. Ook hiervoor zijn laadpalen zoals een Porsche se hydrid laadpaal die speciaal voor deze Porsche is afgesteld met de juiste kabels erbij. Bij elke hybride en elektrische auto hoort een ander soort laadkabel die je online kan kopen. Deze laadkabels kan je in de paal pluggen die de batterij van de auto oplaadt.