Je auto schoonmaken: zo doe je dat

Een auto, voor sommigen slechts een vervoersmiddel. Voor anderen is het een passie. Hoe dan ook, een auto dient eens in de zoveel tijd grondig te worden schoongemaakt. Zeker nu het buiten weer kouder wordt en er dus meer neerslag valt, wordt je auto snel vies door opspattend vuil. Maar hoe maak je je auto eigenlijk goed schoon? 

De buitenkant van je auto zelf schoonmaken 

Als je je auto periodiek goed schoon wilt maken dien je hier tijd aan te besteden. Je doet dit door de auto goed af te spuiten met water en vervolgens deze te wassen met een spons met autoshampoo. De velgen reinig je met speciale velgenreiniger. Voor het schoonmaken van de ruiten gebruik je glasreiniger en om het helemaal af te maken kun je de auto nog voorzien van een nieuwe laag wax. 

Het interieur van je auto zelf schoonmaken 

Het interieur van je auto vergt een andere aanpak om het goed schoon te krijgen. Allereerst helpt het enorm als je het interieur even goed stofzuigt. Vervolgens kun je speciale “cockpit” spray gebruiken om je dashboard weer mooi te kleuren (verkrijgbaar in verschillende kleuren). Als je vlekken in de bekleding hebt, kun je auto bekledingsreiniger gebruiken om dit te verwijderen. 

Je auto weer als nieuw 

Wanneer je je auto netjes wilt houden is het bovenstaande periodiek schoonmaken voldoende. Maar wil je je auto weer als nieuw hebben? Dan is het verstandig om een autopoetsbedrijf je auto te laten aanpakken. Deze reinigen je interieur en exterieur compleet. Doordat een autopoetsbedrijf speciale apparatuur, kennis en middelen heeft om je auto te reinigen, zal deze als nieuw terugkomen. Je kunt dus je auto zelf hartstikke netjes houden, maar wil je hem net zo mooi krijgen als toen die nieuw was dan is een autopoetsbedrijf de uitkomst. Bovendien bieden dit soort bedrijf vaak andere handige services aan zoals koplampen polijsten of spotrepair.