Heeft u het gebruik van een aluminium catchtank in uw auto al eens overwogen? Wanneer u de auto enkel voor de ritjes van en naar uw werk gebruikt, is de kans klein. Mocht u de auto echter ook gebruiken om bijvoorbeeld op circuits te racen, dan kan het gebruik van een dergelijke tank het overwegen waard zijn. In dit geval kan een aluminium catchtank voor het opvangen van vrijgekomen olie uit het carter of het kleppendeksel zorgen. Wanneer deze vrijgekomen olie niet zou worden opgevangen, dan zou deze opnieuw aangezogen kunnen worden in het inlaattraject. Dit is iets wat u liever voorkomt!

Voordelen van een aluminium catchtank

Het gebruik van een aluminium catchtank binnen uw auto biedt verschillende voordelen. Zoals reeds beschreven werd kan de vrijgekomen olie opnieuw worden aangezogen in het inlaattraject van uw motorvoertuig. Wanneer dit het geval zou zijn, zou de motor van uw voertuig ernstig vervuild kunnen raken. Niet alleen schaadt dit het voertuig als geheel, ook kan het voor een versnelde slijtage van de motor in uw voertuig zorgen. Iets wat u vanzelfsprekend zo goed mogelijk wenst te voorkomen.

Een aluminium catchtank kunt u heel eenvoudig online bestellen. Er zijn verschillende webwinkels waarin deze tanks worden aangeboden. Vaak heeft u de keuze uit verschillende modellen en soorten tanks. Bekijk vooraf goed welk type en model tank het beste past bij het motorvoertuig waarin u deze wenst te gebruiken. Het is belangrijk dat de tank goed op de onderdelen binnen uw voertuig aansluit om lekkages te voorkomen.