Heb jij altijd al een scooter gewild en heb je eindelijk wat geld op gespaard? Dan is het tijd om te kijken naar welke scooter jij wilt hebben! Maar er zijn wel een aantal dingen waar je rekening mee moet houden bij het kopen van een scooter. Meer weten? Lees snel verder!

Nieuw of tweedehands? 

Ten eerste is het belangrijk dat je beslist of je een tweedehands scooter neemt of een nieuwe. Bij het aanschaffen van een tweedehands scooter zijn er namelijk meer dingen waar je op moet letten. Het is immers al eens gebruikt en je hebt geen idee hoe de vorige eigenaar ervoor heeft gezorgd. Dat betekent niet dat je bij de aanschaf van een nieuwe scooter nergens op hoeft te letten!

Motor

Bij het kopen van een scooter krijg je ook te maken met de motor. Je hebt een 2-takt en een 4-takt motor. Er wordt vaak aangeraden om te kiezen voor een 4-takt motor. Deze zijn niet alleen zuiniger en meer betrouwbaar, maar ook stiller dan een 2-takt motor. Daarnaast heb je ook nog keuze tussen snelheidsvarianten. Zo kun je kiezen voor een snorscooter die tot 25km per uur gaat of een bromscooter die tot 45km per uur gaat. 

Verzekering

Als je de weg op gaat met je gloednieuwe scooter is het ook belangrijk dat je een verzekering hebt. Er kan altijd een ongeluk gebeuren, zelfs als je voorzichtig bent. Zorg ervoor dat je een verzekering meteen geregeld hebt op het moment dat je de scooter aanschaft. 

Tweedehands scooter

Kies je ervoor om een tweedehands scooter te kopen? Dan zijn er een aantal dingen waar je op moet letten. Zorg er ten eerste voor dat je iemand meeneemt die ook een scooter heeft of verstand van scooters heeft. Natuurlijk is het fijn als de scooter er nog mooi uitziet, maar dat is minder belangrijk dan of hij nog goed werkt. Check altijd de banden, lichten en de scooter accu. Als je grote schade ziet is het af te raden om de scooter aan te schaffen. 

Het kan zomaar zijn dat de schade niet alleen aan de buitenkant zit, dus wees hier voorzichtig mee! Het allerbelangrijkste is misschien ook wel: doe een proefrit! De scooter kan er nog zo mooi en goed uitzien, maar als je een ritje wilt maken en hij doet het niet. Nou, dan weet je zeker dat het geen goede aankoop is! 

Vergeet ook niet om altijd een helm te kopen! Sinds kort is het verplicht om altijd een helm op een scooter te dragen, ongeacht of het een snorscooter of bromscooter is.